loading

Wat gebeurt er met mijn pakketje als ik niet thuis ben?

Iedereen maakt het wel eens mee: je hebt online iets besteld, maar op het moment dat de bezorger voor de deur staat, ben je net even niet thuis. Verschillende bezorgdiensten hanteren verschillende procedures voor dergelijke situaties. In dit artikel zullen we de procedures van enkele veelvoorkomende bezorgdiensten in Nederland en Belgiƫ onder de loep nemen: DPD, DHL, PostNL, UPS, GLS en BPost.

DPD bezorgservice:

Wanneer je niet thuis bent op het moment van levering, zal de bezorger van DPD proberen je pakketje bij de buren af te geven. Mocht dat niet lukken, dan brengt de bezorger je pakketje naar een DPD-afhaalpunt in de buurt. Je kunt vooraf via DPD.nl vaak al een ander bezorgmoment kiezen mocht je weten dat je niet thuis zult zijn tijdens de eerste bezorgpoging.

DHL bezorgservice:

DHL volgt een soortgelijke procedure. Als je niet thuis bent, proberen ze het pakketje bij de buren af te geven. Als dat niet mogelijk is, laten ze een kaartje achter met daarop informatie over waar en hoe je je pakket kunt ophalen bij een nabijgelegen DHL-afhaalpunt.

PostNL bezorgservice:

Ook PostNL zal in eerste instantie proberen je pakket bij de buren te bezorgen. Als dat geen optie is, laten ze een bericht achter met informatie over herbezorging of afhalen bij een PostNL-locatie in de buurt.

UPS bezorgservice:

Bij afwezigheid plant UPS doorgaans een herbezorgpoging op de volgende werkdag. Ze kunnen ook informatie achterlaten over hoe je het bezorgmoment kunt wijzigen of waar je je pakket kunt ophalen.

GLS bezorgservice:

GLS probeert je pakket af te geven bij de buren als je niet thuis bent. Als dat niet lukt, zullen ze informatie verstrekken over de herbezorgopties of over waar je je pakket lokaal kunt ophalen.

BPost bezorgservice:

Net als de andere diensten, zal BPost proberen het pakket bij een buur af te leveren of een bericht achterlaten met informatie over hoe en waar je je pakket kunt ophalen.


Het is duidelijk dat de meeste bezorgdiensten soortgelijke procedures volgen om ervoor te zorgen dat je je pakket veilig ontvangt, zelfs als je niet thuis bent tijdens de eerste bezorgpoging. Door op de hoogte te zijn van deze procedures, kun je de ontvangst van je pakketten soepel laten verlopen en weet je wat je kunt verwachten als je niet thuis bent op het moment van bezorging.

Mocht je nog verdere vragen hebben of hulp nodig hebben met betrekking tot je bezorging, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Wij staan klaar om je verder te helpen en ervoor te zorgen dat je een zorgeloze winkel- en bezorgervaring hebt bij ons.